Nieuwe registratie bij KVK

We merken de laatste tijd steeds vaker dat sommige bedrijven zich laten uitschrijven uit het handelsregister. Dit is erg opvallend, want diverse websites blijven wel bestaan. Soms gaan ze door onder een andere naam maar in vele gevallen komt er ook een nieuwe naam te voorschijn.

Wij gaan dan op onderzoek uit en in 9 van de 10 gevallen blijkt dat een eigenaar van een datingwebsite zich inderdaad heeft laten uitschrijven, maar gaat dan vervolgens onder een andere naam verder.

Dit is voor de betreffende bedrijven de manier om te laten denken dat er geheel nieuw team achter zit. Met een nieuw team nieuwe regels. Maar in werkelijkheid komt het er gewoon op neer dat ze door te veel mensen op het moment benaderd worden en dat ze de problemen uit de weg willen gaan door zich simpelweg uit te laten schrijven.

Beetje te vergelijke met: ” ik laat me failliet verklaren, maar ga onder een andere naam weer verder” zo blijven ze bezig om mensen te duperen. Als je niets te vrezen hebt als bedrijf zijnde is er ook geen reden om jezelf onder een andere naam te laten registreren!

Ben jij deze situaties ook al tegen gekomen? Laat het ons dan weten.